Visueel Faciliteren

VISUEEL FACILITEREN

‘Als ik het had kunnen zeggen, had ik de moeite niet genomen om het te schilderen ’ (Pablo Picasso).

 

Creatieve workshops en coachsessies kunnen soms heel verbaal zijn: verduidelijken, herformuleren, noteren op post-its, enz. Maar soms schieten woorden tekort als het gaat om het uitspreken van emoties, intuities, zegmaar de ‘innerlijke beweging’ van deelnemers. Daarvoor is beeldtaal juist ideaal.

De verschillende vormen ervan kan je gebruiken op elke stap van een creatief proces: icebreaker, intro, verwachtingen, divergentie/convergentie, conclusie enz.

Daarmee verrijk je niet alleen je toolbox, maar ook je houding als facilitator. Kortom: met deze workshop leer je op gepaste manier omgaan met bestaande voorwerpen, denkbeelden en beelden die jij of de deelnemer zal maken. En je zal ook meer efficiënt ‘beeldtaal’ met ‘woordtaal’ kunnen integreren om het impact van jouw communicatie flink te verbeteren.

Philippe Brasseur is een ‘blikopener’. Na een carrière in de reclame en jeugdtijdschriften, is hij al 15 jaar crea-consultant. Hij schreef en illustreerde een aantal boeken over creativiteit, waaronder ‘Eurêk’Art!’, een speelboek om creatief naar kunst te kijken.

MEER INFO : ZIE BROCHURE